Robbanás- és sújtólégbiztos elektromotorok javítása, karbantartása, minősíttetése

Az egyes ipari területeken alkalmazott robbanásbiztos villanymotorokat az MSZ 4814 szabvány szerint két kategóriába sorolhatjuk:

  • robbanásbiztos villanymotorok (jelük Rb) vagy
  • sújtólégbiztos villanymotorok (jelük Sb).

Az utóbbiakat leginkább a bányákban alkalmazzák, törekedve arra, hogy kialakításuk a metángáz tulajdonságaihoz, valamint a bányában fellelhető extrém körülményekhez igazodjon. A legnagyobb elvárás azonban a robbanásbiztos motorokkal szemben, hogy még meghibásodás esetén sem szikrázhatnak, illetve a gép belsejében keletkező szikra nem léphet a környezettel reakcióba.

Épp ezért cégünk olyan RB technológiával dolgozik a robbanás- és a sújtólég biztos elektromotorok javítása alkalmával, mely mind a hazai, mind a nemzetközi előírásoknak is megfelel. A robbanásbiztos és a sújtólég biztos villamos gépek tekercselése az un. “F”-hőosztály /155 fok/ előírásainak megfelelő technológiával és anyagminőséggel készül.

Mit érdemes tudni az alkalmazott RB technológiánkról?

A robbanás- és sújtólégbiztos motorok javításakor a cserélt és felhasznált alkatrészek helyett kizárólag eredeti vagy azzal egyenértékű elemek alkalmazunk. A javításról un. javítási minőség-tanúsítványt állítunk ki, valamint mérési és érintésvédelmi jegyzőkönyvet készítünk.

A villamos motorok átalakítását, partner igényei szerint (pl. hosszabb tengelyűre,vagy víz alatti működésre való alkalmasság…stb.) kizárólag az érintésvédelmi előírások betartása mellett tudjuk ellátni.

Mit érdemes tudni a villanymotor javítási és karbantartási szolgáltatásainkról?

A villamos motorok, búvárszivattyúk javítása normál esetben néhány napon belül történik. Vállaljuk típuskivitelű robbanásbiztos (Ex) elektromotorok javítását, karbantartását és minősíttetését. Rendkívüli esetekben a javítást azonnal elkezdjük.

Munkatársaink közül többen is kimagasló szakmai képesítésre tettek szert:

  • egy kollégánk robbanásbiztos berendezések és készülékek műszaki vezető oklevéllel,
  • két kollégánk pedig robbanásbiztos berendezések és készülékek javító és karbantartó oklevéllel rendelkeznek.

robbanasbiztos motorok