kiegyen-súlyozás

MIÉRT FONTOS A KIEGYENSÚLYOZÁS?

A kiegyensúlyozatlanság olyan káros rezgéseket okoz a berendezés csapágyazásán, mely az élettartamát rossz irányba befolyásolja. A legtöbb esetben a berendezések kopásáért és meghibásodásáért a kiegyensúlyozatlanság a felelős. Hiszen a kiegysúlyozatlanság olyan káros rezgéset okoz, ami tönkreteszi a csapágyakat és a tömítéseket, károsítja a motort, növeli a zajszintet, valamint növeli az energiafelhasználást és a karbantartási költségeket is.

A kiegyensúlyozatlanság okozója általában vagy a kopás vagy főleg ventilátoroknál és szivattyúknál a felrakódás. Sok esetben elegendő egy járókerék takarítás, de minden beavatkozást követően érdemes elvégezni egy rezgásdiagnosztikai vizsgálatot, melynek eredményeképpen kideríthető, hogy a berendezésen szükséges-e elvégezni a kiegyensúlyozást.

MIT IS JELENT PONTOSAN A KIEGYENSÚLYOZÁS?

A kiegyensúlyozás egy olyan művelet, melynek során a forgó test tömegmegoszlását változtatjuk meg. Ezt a forgórészeken a megfelelő póttömegek felhelyezésével vagy egy adott anyagmennyiség eltávolításával érjük el. Maga a folyamat egy olyan összesített kiegyensúlyozás, mely a forgótömeg mind a statikus, mind a dinamikus kiegyensúlyozatlanságát megszünteti.

milyen berendezések kiegynsúlyozását vállaljuk?

VENTILÁTOR JÁRÓKERÉK

SZIVATTYÚ JÁRÓKERÉK

FORGÓRÉSZEK

EGYÉB FORGÁSTESTEK

HOGYAN VÉGEZZÜK A KIEGYENSÚLYOZÁST?

  • A hozzánk beszállított villanymotorok forgórészét kiegysúlyozását egy 500 kg-ig terhelhető kiegyensúlyozó padon végezzük el.

    Ventilátorok, szivattyúk járókerekeit, ékszíjtárcsákat, tengelykapcsolókat egyéb forgástesteket próbatermünkben, illetve a megrendelő telephelyén névleges fordulatszámukon Viber-X5 rezgésadatgyűjtő és kiegyensúlyozó műszerünkkel végezzük.

     

     

    Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével!